Fædrerummet

FÆDRERUMMET på apa

– et hold for dig, som oplever det mere udfordrende at være blevet far end forventet.

For fædre med børn i alderen 0 – 2 år.

6 tirsdage fra kl. 16-18 – hveranden uge. Der opstarter løbende grupper.

TILLYKKE! Det er ofte det første ord, man møder, når man fortæller, at man er blevet far. Men det er ikke altid sådan, det føles, for mænd kan – ligesom kvinder – opleve, at forældreskabet er langt mere vanskeligt end håbet.

apa starter sammen med Torben Pedersen Skovby en gruppe for fædre, som gerne vil give sit barn en far, som får mere engagement, stolthed og farkærlighed i sit forældreskab og f.eks. reagerer mere hensigtsmæssigt eller trækker sig mindre fra familien.

I FÆDRERUMMET mødes du og taler med andre fædre, som kan genkende nogle af de ting, du kommer med, og som deler samme intention om at komme et andet sted hen. Det er en uformel men respektfuld ramme, som ledes af familieterapeut Torben Pedersen Skovby. Torben er tidligere medlem af tænketanken VM – Viden om Mænd, og har siden 2009 faciliteret fædregrupper, undervist sundhedspersonale i vigtigheden af at inddrage fædre og er blevet brugt i forskellige medier i forhold til forældreskabelse på mandlige præmisser.

En far som har fået støtte fra Torben udtaler:

“Torben har hjulpet mig igennem en svær periode umiddelbart efter min datters fødsel. Han hjalp med at skabe et solidt fundament til at være den bedste far for min datter”. Rasmus, far til Emmy.

Priser:
Almen DKK 950,00
SU modtagere/lærlinge med bopæl i Frb./Kbh DKK 850,00
A-ledige med bopæl i Frb./Kbh. Kommune DKK 850,00

Tilmeld dig her

Lidt mere om indholdet i gruppen

Mange mænd forventer at de skal klare det hele selv. Det ligger i den maskuline kultur ikke at vise sårbarhed, og ikke at bede om hjælp når livet rammer eller ændre sig. Når der pludselig kommer særlige udfordringer eller vi skal eller vil tage livet i en anden retning. Det kan handle om parforhold, børn som trigger os, at skulle være far, skilsmisse, vrede og aggression, karriere og helt grundlæggende andres og egne forventninger til os selv. Alle ting, som mange oplever som skamfuldt at have problemer med.

Mandegruppen er en respektfuld ramme for at dele og lære af hinanden, og for at udvikle handlekraft, som er i overensstemmelse med dine egne maskuline værdier. Det kan handle om at blive den partner eller far du ønsker at være, eller at komme igennem svære begivenheder, der er helt naturlige at opleve, men som kan komme til at skabe dybe negative spor. Her mødes vi som mænd for at give noget af os selv, og for at få noget tilbage, for at sparre og herigennem bruge de erfaringer der er i gruppen, til at gøre os til større aktører i vores eget liv. Allermest for at værne om os selv. For mænd kan og skal ikke klare det hele selv, men har brug for fællesskaber, hvor de kan være ærlige i deres eget tempo.

Torben Pedersen Skovby er en erfaren facilitator for mandegrupper, og er har i den forbindelse været medlem af Tænketanken VM – Viden om Mænd. Han har holdt oplæg om mænd på bl.a. psykologi- og jordemoderstudiet, er forfatter og er blevet nævnt i en lang række medier, på baggrund af de mandegrupper han har haft siden 2009.