Makkerskabet – familieterapiens tabuiserede legeplads ?

Er makkerskabet blevet familiehusenes version af kejserens nye klæder; kompleksiteten og de åbenlyse faldgrubber forties, til fordel for berøringsangst, magelighed og endnu en ny metode som kunne være spændende af afprøve.

I denne workshop vil vi introducere makkerskabets sandsynlige, men negligerede faldgrupper, og en ide til at skabe en kultur for makkerskabsfeedback. Vi vil kigge på den historiske bevægelse af makkerskabsmetoden, og sætter spørgsmålstegn ved om der ikke for flere årtier siden skete en stagnation. Har makkerskabet fulgt med den teoretiske brydningstid, vi fornemmer?

Med inspiration fra systemteori, Scott Millers FIT og Deliberate Practice og tanker om professionelle forholdemåder, prøver vi at tage ansvaret. Ikke bare for kvaliteten af sessionerne, men også for vores egen trivsel.

Pan / james

Mød bl.a. dette makkerpar, som en underholdende metafor for makkerskabets finurligheder.

 

“Torben er en engageret og inspirerende formidler. Han er god til at tænke utraditionelt og ud af boksen, og ikke bange for at indtage perspektiver, der udfordrer og på den måde skaber bevægelse.”

Malou Dessau, leder af Familiebehandlingscentret Suhmsgade.